Uluslararası evden eve taşımacılık, ulaştırma sektörünün gelişimi dünya üzerinde özelikle küreselleşmenin yaygınlaşması ile birlikte ülkelerin ulaştırma alanlarını gün geçtikçe gelişmesi gün geçtikçe önemli hale gelmiştir. Ulusal ve uluslararası taşıma yollarının birbirine entegre olacak şekilde alt yapı yatırımlarının yapılması insanların nesnelerin bir yerden başka bir yere naklini tam anlamıyla yer ve zaman faydası sağlamasına yardımcı olacaktır. Günümüzde taşımacılık kavramı akla gelince Lojistik olarak ifade edilmektedir. Lojistik sektörü tüm dünyada son yıllarda gözde olan sektörlerin başında gelmektedir. Ulaştırma ve depolama kavramı Lojistik sektörünün alt birimlerindendir.
Uluslararası taşımacılık müşterinin evinden eşyayı güvenli bir şekilde paketleme uzman kadro ve işini bilen insanlar tarafından hazırlanması çok önemlidir. Güvenli bir şekilde müşterinin gittiği ülkede eşyalarına zarar gelmeden aldığı şekilde nakil etmesine uluslararası evden eve nakliye denir.
Uluslararası Evden Eve Taşımacılık Nasıl Yapılır ?
Profesyonel bir ekip ve Eşya ya Göre uygun araç müşterinin belirtmiş olduğu adrese gider, eşyalar eğitimli uzman ekip tarafından demontaj ve ambalajlama işlemi başlar bu esnada eşyaların tipine ve türüne göre ambalajlar seçilir ve buna göre ambalajlama yapılır. Mobilya , Beyaz eşya ve elektronik eşyalarda köşebent kesinlikle kullanılmalıdır aksi takdirde eşyalar ağır olduğu için indirme ve bindirme esnasında karton ve köpükleri yırtabilmektedir. En güvenli taşıma yolu komple köpük köşebentler ile eşyayı çevirmelidir bu işlem normal bir evden eve nakliye ile uluslararası evden eve nakliye ye birbirinden ayıran maliyeti yüksek ama güvenli taşımayı sağlamaktadır. Eşyalarınızın paket içinde neler olduğuna dair kap listesi hazırlanır, kap listesi gümrüğe beyan edilmektedir, Gümrük ‘e doğru beyan verilmesi oldukça önemlidir , Aksi takdirde hem Taşıyıcı Firma hem de taşıtan müşteri adına bu durum ciddi sıkıntılar doğurabilir. Ülkeler arası taşınmada beyanlar çok önemlidir, Bu konuda taşıtan firmanın çalışanlarının bu konuda özel eğitimli olması gerekmektedir .
Uluslararası eşya taşımada m3 ölçümü nasıl yapılır ?
M3 araç içinde eşyanın kapladığı alan olarak en boy genişlik çıkarılarak hesaplanmaktadır. Eşyalar teslim fişine imzaların atılmasından sonra artık sorumluluk taşıyıcı firma tarafına geçer. Eşyalar taşıyıcı firmanın Sorumluluğuna geçip taşıyıcı firma müşterisinin taşıma belgelerini tam ve eksiksiz müşterisinden teslim alıp uluslararası taşımacılığın tamamlanması için gerekli işlemlere başlar. Gümrük eşyalarınızın beyannamesi bittikten sonra araç x-ray cihazına girer ve işlemi bittikten sonra araç kapıları mühürlenir, gittiği ülkede tekrar gümrüğe girer ve belgeleri gümrüğe ibraz eder, evrakların tam olması durumda gümrük vergisini öder o gümrükte mühür kırılır ve eşyalar müşterilerin belirttiği adreslere dağıtıma geçer. Müşteri ile İrtibat halinde olan araçlar randevulu bir şekilde eşyasını kusursuz bir şekilde teslim eder.
Uluslararası Taşımacılıkta Vergilendirme
Uluslararası taşımacılıkta her ülkenin farklı vergilendirme politikası vardır. Türkiye’de 2 el zati eşya taşımacılığında vergilendirme yoktur. Ama Gümrük İşlemleri yinede yapılır. Türkiye’den Avrupa’ya eşya taşımada, 2.el zati eşya taşımacılığında müşteri taşınma için gerekli belgeleri hazırladıktan sonra müşteri bir ücret ödemez, Ama bu durum her ülke için geçerli değildir. Avrupa’ya ev taşımacılığı , Avrupa’ya ev eşyası Taşımacılığı, Türkiye’den Avrupa’ya 2. el ev eşyası ( zati eşya ) taşımacılığında vergiye tabi olmayan ülkelerden örnek vermek gerekir ise, Türkiye’den Almanya’ya ev eşyası taşımacılığında, Türkiye’den Fransa’ya ev eşyası taşımacılığında, Türkiye’den Hollanda’ya ev eşyası taşımacılığında aynı şekilde de Almanya’dan Türkiye’ye kesin dönüş yapan vatandaşlarımız olsun, Fransa’dan Türkiye’ye dönen vatandaşlarımız ve Hollanda’dan Türkiye’ye dönen vatandaşlarımız eşyalarını vergi ödemeden taşıttırabilme haklarına sahiptir.
Türkiye’den Avrupa ülkelerine sıfır mobilya ve sıfır yeni mobilya ve yeni alınmış beyaz eşyalar da vergilendirme vardır. Müşteri Almış oldukları eşyalarının Faturalarını ibraz ederek taşıyıcı firma gümrüğe sunar ve Yurt dışına eşya gönderme ihracat işlemlerini yapar .Bu konuda Taşıyıcı Firmasının da ihracat yetkisi olması şarttır. Bazı ülkelerde vergilendirme sistemi ve yurtdışına ev eşyası gönderme , kullanılmış ev eşyası gönderme, yurt dışına 2 el zati eşya gönderme vergi ve yasaları farklıdır. Mesela Rusya’ya ev eşyası gönderme, Rusya ya 2 el zati eşya gönderme, Moldova eşya taşıma, Moldova’ya ev eşyası 2 el zati eşya taşıma da evinizi dair taşıyor olsanız 3. Dünya ülkeleri kendine göre bir yasa belirlemiş olup kimi taşıdığınız eşya adedine göre, kimi ülke kilosuna göre vergi türü hesaplamaktadır. Yurt dışına eşya göndermek isteyen vatandaşlarımız mutlaka işini bilen taşımış olduğu ülkelerin yasalarını bilen bir firma ile eşyalarını taşıttırması bu konuda sıkıntı yaşamaması için oldukça önemlidir.
ULUSLARARASI EŞYA TAŞIMACILIĞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN DURUMLAR
Uluslararası eşya , uluslararası ev eşyası ,uluslararası ofis taşımacılığı , ülkeler arası eşya taşıma yapacağınız takdirde ilk dikkat etmeniz gerekenlerden beri eşyalarınızı taşıttırmak için uygun belgelerinizi tamamlamak . Bu konuda doğru yönlendirilebilmeniz için fiyata değil bu işi bilen firmalara başvurmanız gerekmektedir. Yurt dışı nakliye firmalarından başvurduğunuz firmanın özellikle c3 yetki belgesi olması, yurt dışına eşyanızı taşıttığınız firmanın uzman personelinin ulaştırma bakanlığından almış olduğu üst düzey yönetici belgesinin olması, üst düzey yönetici belgesi almış kişiler bu işlerde devletin gözetimi altında olmuş olup Yurt dışı eşya taşıma konusunda uzmanlaşmış olup doğru yönlendirme bilgisine ve yetkisine sahiptirler.
Eşyalarınızın Profesyonel paketlenmesi , uluslararası eşya taşıma da sigortalı taşıma , uzman ekip ve kadro ile yapılması gerekmektedir.